Teslandban számos, az országban egyedülálló szolgáltatással és Tesla kiegészítő vásárlási lehetőséggel várnak Titeket szakembereink.
Kínálatunkban elérhetőek fóliázás autókozmetikai szolgáltatásaink, továbbá rövid határidővel vállalunk motoros csomagtér ajtó, lábszenzoros csomagtartó nyitás, soft close, motoros ajtókilincs, és Ambient light beszerelést is.

Blog

Még egy ideig a Tesla Model Y lehet a legkelendőbb autó Európában

Ecars
Ecars
2022.11.02 16:04
Még egy ideig a Tesla Model Y lehet a legkelendőbb autó Európában

Hatalmas sikert ért el a Tesla szeptemberben az európai autópiacon, hisz a legkelendőbb autók listája elejére küzdötte fel magát a Model Y. Elemzők szerint pedig még egy darabig ott is maradhat a Tesla legkisebb SUV modellje.

Már-már megszokhattuk, hogy negyedévente a Tesla elektromos autói gyakran a legkelendőbb járművekké váltak bizonyos európai piacokon. Mindeddig azonban soha nem sikerült az első helyet elérnie az amerikai elektromos autógyártónak az egész európai kontinensen a legkelendőbb autók listáján.

A Model Y olyan belsőégésű modelleket előzött meg mind a Peugeot 208 vagy a Dacia Sandero, pedig mindkettő autó jóval olcsóbb, mint a Tesla Model Y. A Reuters, a JATO Dynamics által közzétett adatok után így írt a Tesla sikeréről: “Ez az első alkalom, hogy a Tesla Model Y vezeti a ranglistát Európában.”

Az elektromos SUV sikere a szélesebb körű elérhetőségnek köszönhető, ugyanis a Teslának sikerült a termelést felfuttatnia a berlini gigagyárban. Ezért a Gigafactory Berlin egy hét alatt több, mint 2000 Model Y járművet tud legyártani. Ezek a modellek mind az európai piacra érkeznek, de a Tesla továbbra is több Y modellt importál Kínából, hogy kiegyenlítse a keresletet. Továbbá az európai gyárból érkező modellek átadása folyamatos.