Teslandban számos, az országban egyedülálló szolgáltatással és Tesla kiegészítő vásárlási lehetőséggel várnak Titeket szakembereink.
Kínálatunkban elérhetőek fóliázás autókozmetikai szolgáltatásaink, továbbá rövid határidővel vállalunk motoros csomagtér ajtó, lábszenzoros csomagtartó nyitás, soft close, motoros ajtókilincs, és Ambient light beszerelést is.

Blog

Mégis megvalósul a pofátlanul olcsó Tesla

Ecars
Ecars
2022.10.22 20:16
Mégis megvalósul a pofátlanul olcsó Tesla

Elon Musk bejelentette, hogy a Tesla mérnökcsapata megkezdte egy új generációs elektromos autó platform tervezését.

 

A Tesla évek óta arról beszél, hogy egy olcsóbb elektromos autót gyártana. Viszont az infláció és az elektromos autók iránti hatalmas kereslet az árak emelkedését eredményezte. Korábban a Tesla egy nagyjából 25 000 dolláros elektromos autó piacra dobását jövendölte, ami Musk Twitter üzenetei szerint akár 2023-ban meg is jelenhet.

Musk azonban nyomatékosan kijelentette, hogy 2022-ben a Tesla egyáltalán nem fordított semmi időt az olcsóbb modell fejlesztésére. Inkább az Optimus robot és a Model Y gyártásának a felpörgetésén volt a hangsúly idén. Sőt, volt időszak mikor Musk azt is felvetette, hogy az olcsóbb, Tesla logóval ellátott elektromos autóktól végső búcsút mondhatunk. Mivel az egyáltalán nem profitorientált.

Azonban a Tesla 2022. harmadik negyedéves pénzügyi eredményeinek nyilvánosságra hozatalát követő konferenciahívás során Musk megerősítette, hogy mégis lesz az olcsóbb Teslából valami. A Tesla mérnökei ugyanis összekapták magukat és a következő generációs elektromos autók padlólemezének a fejlesztésére adták a fejüket. Ez pedig elhozhatja az igazán olcsó elektromos autók hajnalát.

“Nyilvánvalóan ez az új járműfejlesztő csapatunk elsődleges célja. Végeztünk a Cybertruck és a Semi tervezésével. Tehát, amin jelenleg dolgozunk, az a következő generációs elektromos autó, ami valószínüleg jóval olcsóbb lesz mint a Model 3 vagy az Y. Ezzel együtt kisebb is lesz.”

Musk hozzátette, hogy ennek az új platformnak az a célja, hogy jóval nagyobb mennyiséget állítsanak elő belőle, mint a “Tesla összes többi járművéből együttvéve.” Majd hozzátette: “Mindazt amit az S-től, X-től, 3-tól, Y-tól, Cybertrucktól és a Semitől tanultunk azt megkapja az új platform.”

A vezérigazgató úgy véli, hogy a Tesla következő generációs járműplatformja fele akkor költségből és munka árán tud legördülni a gyártószalagról, mint egy Model 3, ami jelenleg 47 000 dollártól indul.

A folyamatos, nagymennyiségű sorozatgyártáshoz pedig már be is jelentkezett a híres szórakoztatóelektronikai-gyártó óriás a Foxconn.