Teslandban számos, az országban egyedülálló szolgáltatással és Tesla kiegészítő vásárlási lehetőséggel várnak Titeket szakembereink.
Kínálatunkban elérhetőek fóliázás autókozmetikai szolgáltatásaink, továbbá rövid határidővel vállalunk motoros csomagtér ajtó, lábszenzoros csomagtartó nyitás, soft close, motoros ajtókilincs, és Ambient light beszerelést is.

Blog

Gigafactory Berlin gyárban fejlesztettüK

Ecars
Ecars
2022.10.14 16:37
Gigafactory Berlin gyárban fejlesztettüK

Új színek érhetőek el a Berlinben gyártott Tesla Model Y-oknál

2022 április közepén röppentek fel a pletykák, hogy a világ legfejlettebb festőüzeme fog a berlini Gigafactoryban felépülni. Musk akkor így nyilatkozott: „A Giga Berlin fog helyet adni a világ legfejlettebb festőüzemének, új speciális rétegeknek köszönhetően az autó formái elképesztő színekben fognak pompázni.”

Musk nem részletezte, hogy az új technológia pontosan milyen tulajdonságaiban fogja lekörözni az eddig használt festési eljárást. Az sem világos, hogy a „több réteg” mit is jelent, hiszen a Tesla különböző modelljeihez már most is rendelhető „multicoat”, vagyis több rétegű, a gyakorlatban gyöngyházfényű és metál festés.

Hozzátette azt is, hogy a Model Y lesz az első Tesla, ami megkapja majd az új színeket.

Nos, úgy tűnik, hogy több mint két év kellett ahhoz, hogy az új színek megjelenjenek a Tesla konfigurátorában, melyek az alábbiak:

Quicksilver – 1 220 000 Ft

Midnight Cherry Red – 1 300 000 Ft

Megjegyzésként az alábbi szöveggel: “A Gigafactory Berlin gyárban fejlesztettük. Csak Európában és a Közel-Keleten érhető el.”